Vesti

Na severu napeto. Bolnica i dalje bez kiseonika

Snadbevanje severa Kosova osnovnim životnim namirnicama od jutros se normalizuje, nakon što su sinoć za putnički saobraćaj otvoreni administrativni prelazi Brnjak i Jarinje. U selu Zupče počelo okupljanje Srba na barikadama.

U Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Lešak jutros su kombi vozilima dopremljeni hleb, mleko i štampa iz Raške. Vozila se na prelazima zadržavaju kratko i uz rutinsku kontrolu. Preko administrativnih prelaza Branjak i Jarinje prolaze putnički automobili, kombi vozila i autobusi, ali ne i kamioni. Pre oko dva sata manji broj vojnika KFOR-a sa nekoliko džipova i oklopnih vozila prišao je barikadi iz pravca albanskog sela Čabra preko Jagnjenice, ali su se posle desetak minuta povukli. Sa druge strane barikade, na oko 200 metara udaljenosti, i dalje su raspoređeni vojnici portugalskog i marokanskog KFOR-a. Nakon što je Kfor uklonio jednu manju barikadu sa puta Kosovska Mitrovica - Ribariće u blizini Zupča, veliki broj Srba okupio se na glavnoj barikadi u tom selu. Pripadnici KFOR-a koji su na par stotina metara od barikade, mirno su posmatrali razvoj situacije i okupljanje Srba. Trenutno je u toku sastanak Štaba za vanredne situacije kod Rudara na kojem se analizira rad svih službi. Konstatovano je da je jedan od najvećih problema taj što bolnica u Kosovskoj Mitrovici ima problem sa kiseonikom.  

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017