Vesti

Vijesti: Između Crne Gore i Kosova sedam ilegalnih prelaza

Između Crne Gore i Kosova postoji najmanje sedam ilegalnih planinskih prelaza, preko kojih ’cveta’ šverc svih roba, a policija ne čini ništa da to zaustavi.

’Ti putevi su nekada dobro zamaskirani, ali ih je prema operativnim saznanjima ipak vrlo lako naći. Prema preciznim koordinatama moguće je, otkriti maltene u metar, i mesta gde kriminalne grupe iz Crne Gore i sa Kosova obavljaju razmenu robe’, navode Vijesti neimenovani policijski izvor. Taj izvor dodaje da jedan od krijumčarskih puteva vodi od sela Boge, iz Crne Gore, preko planine Hajla, do sela Hadžovići. Ovo selo, čije su koordinate 2330-3169, veoma je poznato po švercu svih vrsta robe. Nalazi se praktično na samoj granici, malo unutar teritorije Kosova. ’U tom selu vikendicu ima Naser Keljmendi i ona obično služi za skladištenje robe, uglavnom droge, pre preuzimanja i ukoliko dođe do nekih neplaniranih zastoja’, tvrdi izvor Vijesti. On objašnjava je šira porodica Keljmendi, rodom iz Peći, jedna od glavnih u švercu svih vrsta robe. ’Dok Naser, kao glava ovog klana, radi sa drogom, njegovi rođaci i braća od stričeva, Ram i Šefket Keljmendi, švercuju drvenu građu, odnosno oružje’, kazao je izvor lista. On je dodao da se nezakonito uvezena drvna građa iz Crne Gore najviše lageruje u selu Raušići, a za transport i skladištenje oružja značajno je selo Dretalj u Rugovskoj klisuri. “Koordinate tog sela su DN 2804-2892. Ovo selo poznato je po švercu oružja sa čitavog Balkana, naročito iz Bosne, odnosno direktno iz Foče, gde rade dve kriminalne grupe, koje su nekada predvodili haški optuženici Brane Chosović i Dragoljub Kunovac zvani Žaga’, ukazao je neimenovani sagovornik podgoričkog dnevnika. “Te grupe i danas kontrolišu šverc oružja od Bosne preko Srbije i Crne Gore do Kosova, dobro poznatim putevima’, tvrdi on.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017