Vesti

Srbinu iz Gračanice kazna zbog “šverca goriva”

Nenad Živić iz Gračanice tvrdi da mu je KPS policija u južnom delu Kosovske Mitrovice oduzela dokumenta i naplatila kaznu “za šverc goriva”, dok se sa porodicom vraćao sa odmora u Crnoj Gori. U štabu KPS-a u Mitrovici kažu da nisu upoznati sa slučajem.

Uz optužbu da je švercovao gorivo Živiću su oduzeta dokumenta i naplaćena kazna od 110 evra. Živić je, prema sopstvenom svedočenju poslat po oduzeta dokumenta na carinski terminal u južnom delu Kosovske Mitrovice. „Uredno sam stao na kontrolni punkt u južnom delu. Policajci su mi uzeli dokumenta, pregledali prtljažnik i gotovo sat vremena držali na suncu da bi nas onda poslali na carinski terminal gde su odpremili naša dokumenta privatnim taksi vozilom. Na carini smo doživeli neviđen psihički pritisak’, rekao je Živić. On je za KIM radio kazao da su policajci pokušali  da iz njegovog automobila pretaču gorivo iz rezervoara  čime bi pokušali, kako je rekao, da ga okrive za šverc goriva. “Tvrdio sam da automobil vozim na tečni nafni gas koji sam sipao još u Crnoj Gori i da nema benzina u rezervoaru. Nisu mi verovali, već su na sve načine, pumpama i ne znam čime sve pokušali da izvuku benzin. Posle gotovo tri sata, neuspelog pokušaja, dali su mi priznanicu i rekli da moram da platim kaznu ako želim dokumenta nazad, što sam i učinio u banci koja se nalazi u sastavu terminala“ kaže Nenad Živić. Portparol Kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici, Nusret Mehmeti u izjavi KIM radiju kaže da u dnevnom izveštaju koji je policija jutros primila ovaj slučaj nije registrovan. “Ja sam zaista proverio sve izveštaje i nigde nisam mogao da nađem to ime. Ja ću lično preuzeti odgovornost da ga pozovem i vidim o čemu se radi. U ni jednom izveštaju ja nisam mogao da nađem ni njegovo ime niti neko ime kosovskog Srbina da je juče imao problema u južnom delu Mitrovice’, rekao je Mehmeti. Živić kaže da kao dokaz poseduje dokument KPS-a o napisanoj kazni, kao i priznanicu da je platio kaznu od 110 evra u banci koja se nalazi na terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017