Vesti

KFOR: Mirno ali napeto

KFOR je saopštio da je trenutna situacija na severu Kosova mirna ali napeta. Vojnici KFOR-a su još uvek razmešteni na glavnim administrativnim prelazima gde se automobilima i autobusima dozvoljava prolaz posle bezbednosne i provere identiteta.

Iz bezbednosnih razloga kamionima i drugim teretnim vozilima još uvek nije dozvoljen prolaz. “Još uvek postoji pretnja da će radikali napasti punktove na prelazima kao što su napali Kapiju 1 prošle nedelje’, saopšteno je iz KFOR-a. Nakon uklanjanja tri barikade u selu Zupče, KFOR poziva građane u Zubinom Potoku da odustanu od blokada i na taj način se odupru “radikalnim i kriminalnim elementima’. “Ove beskorisne blokade puteva izoluju poštene građane. Zbog radikalnih postupaka lokalnih vlasti radikali sprečavaju da se zalihe hrane i lekova dopreme u grad’, navodi se u saopštenju. Zbog toga će, kažu u KFOR-u, oni biti odgovorni za svaku žrtvu. Komandant KFOR-a Erhard Biler očekuje od građana u svim delovima Kosova da ostanu mirni i da se oslone na mere koje preduzimaju KFOR i EULEX, a ne na politička rešenja trenutne situacije.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017