Vesti

Tahiri: Stefanović ne može biti pregovarač

Šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri kaže da Vlada Kosova još nije odlučila da li će tražiti od EU isključenje Borislava Stefanovića iz dijaloga.

Tahirijeva je za list Danas rekla da ’srpski zvaničnici koji ilegalno, bez dozvole kosovske vlade borave na Kosovu i učestvuju u nasilju, ne mogu biti pregovarači u dijalogu’. Ona je optužila šefa beogradskog tima Borislava Stefanovića da je ’jedan od visokih srpskih zvaničnika, umešanih u paljenje prelaza Jarinje’. U izjavi, datoj prištinskom listu Koha ditore, ona je rekla da Priština nikada neće prihvatiti pregovore o severu i da neće pristati na prerastanje dijaloga u političke razgovore. ’Stalno sam naglašavala da neće biti političkih već samo praktičnih razgovora’, rekla je šefica prištinskog tima. Komentarišući pisanja kosovske štampe o pokretanju razgovora o specijalnom statusu za sever Kosova, Tahirijeva je odbacila takvu ideju. ’Pregovarački sto nije slobodan prostor gde svako može da ubaci neku temu. Agendu za dijalog prethodno pripremaju tri strane: Kosovo, Srbija i EU, i ako neka od strana ne prihvata temu, onda se o njoj ni ne razgovara’, kazala je Tahirijeva.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017