Vesti

Mirno na severu. Počinje dostava namirnica

Noć na severu Kosova je protekla mirno i bez incidenata. Na barikadama u Rudaru i dalje stoje okupljeni Srbi koji stalno se smenjuju.

Kako javlja izveštač KIM radija, na barikadama će uskoro početi kulturna dešavanja koja su bila planirana za sinoć, ali su zbog lošeg vremena odložena. Najavljene su projekcije filmova „Montevideo“ i „O Gringo“, kao i koncerti lokalnih izvođača. Nakon što su za saobraćaj otvoreni administrativni prelazi Jarinje i Brnjak očekuje se i dostavljanje osnovnih namirnica i lekova za gradove i sela na severu Kosova. U Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Lešak već su dopremljeni hleb, mleko i štampa iz Raške. Prama saznanjima KIM radija, vozila se na prelazima zadržavaju kratko.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017