Vesti

Srpski zvaničnici na Kosovu, Redžepi preti proterivanjem

Ministar za KiM Goran Bogdanović i šef pregovaračkom tima Beograda Borislav Stefanović ipak su kasno sinoć doputovali na Kosovo i Metohiju. Kosovski ministar policije Bajram Redžepi preti proterivanjem, prenosi Tanjug.

Bogdanović je u izjavi Tanjugu rekao da su on i Stefanović doputovali kasno večeras na sever Kosova i da će u toku dana razgovarati sa ljudima koji se nalaze na barikadama, ali i da očekuje i nastavak razgovora za komandantom Kfora Erhardom Bilerom. Bogdanoviću i Stefanoviću ranije sinoć nije dozvoljen ulaz na sever Kosova na administrativnom prelazu Jarinje, ali su oni uspeli da stignu na Kosovo i Metohiju drugim putnim pravcem. Kosovski ministar policije Bajram Redžepi izjavio je tim povodom da su predstavnici Vlade Srbije ilegalno na severu Kosova i da je moguće njihovo hapšenje i ’proterivanje u Srbiju’. ’Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova nije dalo dozvolu zvaničnicima Vlade Srbije da borave na Kosovu’, rekao je Tanjugu Redžepi. ’Ako državnici Srbije hoće da posete Kosovo oni zahtev za to upućuju međunarodnoj civilnoj kancelariji (ICO) koji nama prosleđuju zahtev i mi odlučujemo o tome’ naglasio je proceduru Redžepi. Kosovski ministar je naveo da predstavnici Vlade Srbije borave ilegalno na severu Kosova i da je ’moguće da će, ako se susretnu sa policijom, biti uhapšeni i proterani preko prelaza Merdare u Srbiju’. Bogdanović je Tanjugu rekao da su on i Stefanović doputovali na sever Kosova i da će u toku dana razgovarati sa ljudima koji se nalaze na barikadama, ali i da očekuje i nastavak razgovora za komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017