Vesti

I Jarinje otvoreno za saobraćaj

Administrativni prelaz Jarinje otvoren je za putnički saobraćaj oko 21. 30, navodi RTS pozivajuči se na ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića.

Ovu informaciju potvrdio je, pozivajući se na neimenovane izvore, i novinar KIM radija sa terena. Nešto ranije, za saobraćaj je otvoren i administrativni prelaz Brnjak kod Zubinog Potoka. ’Kao što smo najavili, otvorili smo prelaz Brnjak za civilni putnički saobraćaj. Jarinje i Brnjak su bili zatvoreni zbog bezbednonih razloga. Pošto se poboljšalo bezbednosno stanje u Zubinom Potoku, bilo je moguće ponovo otvoriti prelaz Brnjak’, izjavio je tom prilikom potparol KFOR-a Hans Ditrih Vihter, prenosi Tanjug.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017