Vesti

Kulturno leto na barikadama u Rudaru

Ukoliko barikade na Rudaru potraju, i na vreme stigne oprema, od večeras na tom mestu počinje tradicionalno kulturno leto.

Direktor Narodnog pozorišta Priština Nenad Todorović odlučio je da na poseban način bodri svoje sunarodnike, i najavljuje da će već večeras moći da odgledaju filmove - ’Montevideo’ i ’O Gringo’. “Još večeras planiramo projekcije na platnu. Dobili smo dozvolu distributera da emitujemo dva nova filma ’Montevideo’ Dragana Bjelogrlića i film o Dejanu Petkoviću Rambu ’O gringo’ u režiji Darka Bajića. Kulturno leto se tradicionalno održava, ali ove godine želimo da bude u Rudaru’, kazao je Todorović tokm posete barikadama dodajući da je dobio podršku velikog broja kolega iz Beograda. Na barikadma u Rudaru glumci prištinskog pozorišta organizovaće i mini koncert. Narodno pozorište iz Prištine planira i da sutra na brdašcu kraj Kosovske Mitrovice premijerno izvede predstavu ’Žica’ u režiji Gorana Šušljaka, koja govori o životu odsečenom od civilizacije. “Najzanimljivije i najstrašnije je da zbog situacije u kojoj se nalazimo pozorište zapravo pokazuje život. Ovde se očigledno desilo obrnuto i nismo imali nameru da režiramo ovoliko široko oko scene’, dodaje Todorović. On podvlači da Srbi na Kosovu, i te kako imaju potrebu za kulturom.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017