Vesti

Bogdanoviću i Stefanoviću prete hapšenjem?

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović uputili su se nešto posle 16 časova na Kosovo, kako bi nastavili pregovore sa komandantom KFOR-a Erhardom Bilerom.

Kako RTS saznaje, Stefanović i Bogdanović su tokom celog dana razgovarali sa predstavnicima KFOR-a i EULEKS-a od kojih nisu dobili garancije da će im biti dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova. Ministar Bogdanović je ranije danas rekao da se on i Stefanović ne osvrću na nezvanične informacije da postoji mogućnost da budu uhapšeni, niti na pretnje bilo koje vrste. ’Naša misija je mirovna. Idemo da pomognemo da se situacija smiri i reše problemi’, rekao je ministar. Premijer Kosova Hašim Tači u petak uveče je izjavio da će prištinske vlasti ubuduće biti prinuđene da ’preduzmu zakonske mere prema predstavnicima Vlade Srbije’, koji na Kosovu ’borave ilegalno’.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017