Vesti

N. Perić: Žene treba da bore za svoja prava [VIDEO]

Položaj žena u opštini Gračanica je na zavidnom nivou. Ispunjena je kvota za zapošljavanje koja je predviđena zakonom o radu. Od ukupnog broja zaposlenih u opštini 50 % je žena, od sedam direktora odeljenja tri su žene.

Savetnik gradonačelnika opštine Gračanica, Nebojša Perić, ističe da je položaj žena u ovoj opštini na zavidnom nivou. “Mogu da kažem da nemamo nekih većih problema i nisu nam se javljale osobe ili udruženja koja se bave pitanjima ravnopravnosti polova. Mi imamo u opštini službenika koji se bavi pitanjem ravnopravnosti polova i koji redovno održava sastanke sa udruženjima i osoboma koja se bave pitanjima problema žena’, kazao je Perić. Pogledajte ceo prilog: Žene u opštini Gračanica from kim on Vimeo. Perić je takođe rekao da je Opština Gračanica jedna od ustanova na ovom području koja je uspela da ispuni kvotu predviđenu zakonom o radu, a koja se tiče zapošljavanja žena. “Od ukupnog broja zaposlenih u opštini Gračanica 50 % je žena. Od sedam direktora odeljenja tri su žene, tako da je dosta urađeno na ispunjenju kvote o zapošljavanju predviđenoj zakonom o radu’, rekao je Perić. U opštini Gračanica poručuju da žene treba da se bore za prava koja im pripadaju.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017