Vesti

B. Redžepi: Spremni smo da snabdevamo sever namirnicama

Ministar unutrašnjih poslova Kosova, Bajram Redžepi izjavio je da su institucije Kosova spemne da snabdevaju prehrambenim proizvodima sever Kosova ukoliko za to bude potrebe.

’Ako ima potrebe i nedostatka prehrambenih proizvoda na severu zemlje, Vlada Kosova je spremna da u taj deo pošalje pomoć u hrani. Mi imamo obavezu da brinemo o našim građanima bez obzira o kome se radi’, rekao je Redžepi, a javlja Beta. On je naveo da je moguće da u ostvarivanju tog opredeljenja, problem mogu stvarati, kako je kazao, paralelne strukture na severu Kosova. Redžepi je ocenio da je situacija na severu Kosova mirna ali pod tenzijama i dodao da se na putevima i dalje nalaze barikade.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017