Vesti

E. Tahiri: Dijalog se dobro odvija

Šefica priÅ¡tinskog tima u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri smatra da se dijalog odvija u cilju poboljÅ¡anja života ljudi.

Postoji značajan napredak od početka dijaloga i to se odnosi na pitanja iz oblasti slobode kretanja, slobodne trgovine, energetike i telekomunikacija, rekla je Tahiri. Ona je za okruglim stolom o dijalogu, u organizaciji Projekta za etničke odnose, na kojem su učesnici lokalni Albanci i Srbi ponovila da postoje crvene linije preko kojih se neće raspravljati, to su status i integritet Kosova. ’Takođe, unutrašnje uređenje Kosova je pitanje suvereniteta kosovskih institucija’, kazala je Tahiri, dodajući da je evropska saradnja veoma važna i da će priznavanje nezavisnosti Kosova biti uslov Srbiji za evropske integracije. Tahiri je kazala da očekuje potpunu normalizacije odnosa Beograda i Prištine i, kako je navela, ’uzajamno priznavanja dve države’, prenosi B92.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018