Vesti

De Marnjak završio posetu Beogradu

Šef EULEKS-a Gzavije de Marnjak zavrÅ¡io je danas dvodnevnu posetu Beogradu gde se sastao sa zamenikom premijera Srbije Ivicom Dačićem i ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem.

De Marnjak se u Beogradu susreo i sa predstavnicima udruženja porodica nestalih, predstavnicima civilnog društva i ambasadorima EU, saopšteno je iz EULEKS-ove kancelarije za informisanje. ’De Marnjak je sa predstavnicima Vlade Srbije razgovarao o tehničkim pitanjima u vezi sa vladavinom prava, a posebno u vezi sa severom Kosova i borbom protiv organizovanog kriminala. Na sastancima je istaknut zajednički stav da se može i mora uraditi više u borbi protiv organizovanog kriminala’, navedeno je u saopštenju dostavljenom Radiju KIM. Šef EULEKS-a je naglasio da predstavlja instituciju EU, koju podržava svih 27 zemalja članica. On je naveo da EULEKS misiju podržavaju i Ketrin Ešton, visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku i Žoze Manuel Baroso, predsednik Evropske komisije, koji su nedavo posetili Kosovo.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018