Vesti

Gračanica: Podrška poljoprivrednicima u razvoju mlekarstva

Opština Gračanica je potpisala memorandum o realizaciji programa i unapređivanju i razvoju mlekarstva sa Kompanijom “Biljmeti” i USAID-ovim programom za privatna preduzeća.

Memorandum o razumevanju potpisali su gradonačelnik opštine Gračanica Bojan Stojanović, direktor USAID-ovog programa za privatna preduzeća Mark Vud i direktor mlekare “Biljmeti’ Imer Beriša. Kako je navedeno na sajtu opštine Gračanica, ovaj memorandum predstavlja podršku  u razvoju poljoprivrednika na području ove opštine.  “Farmerima koji su u martu mesecu ove godine potpisali ugovore, na osnovu ovog memoranduma mlekara ’Biljmeti’ će pružiti tehničku pomoć poljoprivrednicima, kao što je hranjenje muza, higijena, kupovaće mleko od farmera na osnovu ugovorenog rasporeda, a isplata će se obavljati na osnovu tabele za masnoću i procenat bakterija’, istaknuto je na sajtu opštine. USAID-ov Program za privatna preduzeća obavezan je da farmerima isporuči osam mašina za mužu, kao i to da pruža pomoć poljoprivrednicima u radu sa proizvodnjom mleka.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017