Vesti

Priština o podeli kao temi dijaloga

Zamenik ministra inostranih poslova Kosova Ibrahim Gaši izjavio da prištinska delegacija neće napuštati dijalog i ako tema postane i podela Kosova.

Gaši je rekao da bi eventualnim napuštanjem pregovora Priština rizikovala da izgubi podršku međunarodne zajednice.  ’Ukoliko Srbija predloži takvu tezu kao što je odvajanje Kosova, onda mi nemamo šta da strahujemo i da napustimo sto’, rekao je Gaši sinoć kosovskoj televiziji u Prištini, aprenosi Tanjug.  On je upozorio da bi napuštanje dijaloga moglo da povuče gubitak podrške međunarodne zajednice, podsetivši da trenutno pet zemalja EU ne priznaje nezavisnost Kosova. Zvaničnici Beograda su u više navrata isticali da u dijalogu s Prištinom mogu da budu otvorena sva pitanja, pa i pitanje podele Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017