Vesti

Slobodan Petrović u poseti Sloveniji

Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović pozvan je od strane predsednice Liberalne demokratije Slovenije (LDS) Katarine Kresal da prisustvuje kongresu ove partije u Ljubljani 28. Maja 2011.

Pored poziva od strane predsednice LDS, predsednik Petrović dobio je poziv i od strane svog kolege ministra za lokalnu upravu. Boštjan Žekša da tokom svoje posete Sloveniji dođe i do njihovog međusobnog susreta. U okviru posete Sloveniji pored predsednika Petrovića u delegaciji SLS biće generalni sekretar SLS Petar Miletić i izvršni direktor SLS Dalibor Jevtić. Planirano je da tokom trodnevne posete Sloveniji delegacija SLS poseti I opštinu Tržič gde će se susresti sa mag. Borut Sajovicem, gradonačelnikom ove opštine, kao i poseta opštini Bled kako bi se uspostavila i zvanična saradnja sa opštinom koja je poznata po turizmu u Sloveniji.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017