Vesti

Varšava: Jahjaga zatražila da svi priznaju Kosovo

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga sinoć je u Varšavi na večeri učesnika samita zemalja Srednje i Istočne Evrope, na kojoj je bio i američki predsednik Barak Obama, zatražila od svih zemalja da priznaju Kosovo, jer je njegova nezavisnost izraz volje naroda.

’Želim da kažem da zemlje koje nisu priznale Kosovo treba to da urade, jer je to u saglasnosti sa slobodno izraženomvoljom svih građana moje zemlje i to će poslužiti stabilnosti u regionu’, rekla je Jahjaga, javlja Fonet. Ona je, kako prenose prištinski mediji, naglasila da se Kosovo nalazi na najvažnijim putevima i koridorima izmeđuistoka i zapada. Zahvaljujući SAD i Evropskoj uniji na podršci koju su dali Kosovu, kosovska predsednica je rekla da je budućnost Kosovai celog regiona u članstvu EU i da to nema alternative. Prištinski mediji posebno ističu susret predsednice Kosova sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017