Vesti

Posle hapšenja, rasprava o Kosovu u drugačijem tonu

’Vlasti u Srbiji shvatile su da ne smeju više ni dan da čekaju jer će to biti pogubno po EU integracije. Sada će se i o Kosovu moći raspravljati u drugačijem tonu’, rekao je juče za televiziju ’Skaj Njuz’ odgovorni urednik ’Blica’ Igor Božić.

On je za svetski poznatu TV stanicu ocenio da je očigledno da će hapšenje Mladića imati velikog uticaja na Srbiju, jer je haški optuženik bio kočnica razvoja zemlje. Božić smatra da bi mnoga vrata sada za Srbiju mogla da budu otvorena kao i da bi se sada o Kosovu moglo raspravljati u drugačijem tonu.  Božić je na pitanje novinarke ’Skaj Njuza’ da li je slučajno što je vest o hapšenju Mladića došla istog dana kada je Ketrin Ešton trebalo da doputuje u Beograd, rekao da su u Srbiji sve opcije moguće, ali je naglasio da su predstavnici vlasti odbacili to kao razlog za hapšenje najtraženijeg haškog optuženika.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017