Vesti

Klokot: USAID uručio donaciju fabrici Aquasana

U okviru programa pokretanja pozitivnih promena koji se bavi poboljšanjem života nevećinskih zajednica na Kosovu i osnaživanja ekonomskih institucija, fabrika mineralne vode Akquasana u Klokotu dobila je od USAID-a donaciju vrednu 80 hiljada evra.

Novu proizvodnu traku za punjenje boca mineralne vode u ambalažama od 5 i 10 litara u pogon je pustila vršilac dužnosti direktora USAID-a na Kosovu, Azza Al-Abd. Andrija Mijanović, službeik iz USAID-a, za Radio Klokot je kazao da će donacija omogućiti kompaniji da poveća kvalitet proizvodnje. „Akquasana je u prvom krugu imala najbolju aplikaciju i dokazala je da sa ovom investicijom može da otvori nova radna mesta, proširi proizvodne kapacitete i to je bio jedan od glavnih razloga žašto se komisija odlučila da podrži ovaj proizvodni projekat“, kazao je Mijanović. Vlasnik fabrike mineralne vode Akquasana, Srećko Spasić, ističe da će ovom donacijom proširiti proizvodni program i otvoriti mogućnosti za zapošljavanje novih radnika. „Pomoć koja nam je uručena omoćiće da zaposlimo od 4 do 8 radnika. Proširujemo proizvodnju i asortiman. Do sada smo radili u ambalaži od 0, 5 do 2 litra i kapacitet naših proizvoda je bio 4 hiljade litra na sta, a nabavkom opreme za ambalžu od  5 do 10 litara kapacitet će se povećati na 6 hiljada litara na sat“, objašnjava Spasić.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017