Vesti

Ešton: Priština i Beograd postižu sporazum?

Ketrin Ešton u Prizrenu izjavila da je vreme da Beograd i Priština postignu svoj prvi sporazum. Ona se susrela sa premijerom Kosova i razgovarala o evropskoj perspektivi Kosova.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je danas u Prizrenu da Priština i Beograd ubrzo mogu da postignu prvi sporazum u dijalogu. Ona je navela da je dijalog praktičan način za poboljšavanje života ljudi, istakavši da se nada da ce njegove prakticne posledice promeniti svakodnevni život ljudi. Ešton je ocenila je da je hapšenje Ratka Mladića veoma bitan momenat za Srbiju. “Cestitala sam predsedniku Tadicu na obavljenom poslu, ali putovanje do EU zahteva još vredniji rad. Želim da kažem da Srbija treba da postigne politicki progres kako bi ušla u EU’’, rekla je Eštonova na zajedničkoj pres konferenciji sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u Prizrenu, a prenosi Tanjug. Ešton je sa Tačijem razgovarala i o evropskoj viziji Kosova. Što se tiče integracije Kosova u EU, kosovski premijer je kazao da Kosovo radi na ispunjavanju kriterijuma koji ce ubrzati proces integracije u EU.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017