Vesti

Osnovnoj školi u Pasjanu isključena struja

Kosovska elektro-energetska korporacija (KEK) isključila je juče struju Osnovnoj školi “Miladin Popović” u Pasjanu, nedaleko od Gnjilana.

Škola je sa električne mreže isključena zbog duga od 2. 700 evra, saopšteno je iz KEK-a. Prema rečima školskog sekretara Borislava Nikolića isključenje struje veoma je uznemirilo i roditelje i prosvetne radnike. “To je veliki problem pre svega što kad nema struje onda nema ni vode, jer još nismo prikljupčeni na centralni vodovod, pa se snabdevamo preko hidrofora. Na taj način ugorženo je zdravlje dece’, rekao je Nikolić. On dodaje da se nada da će u dogovoru sa predstavnikom školske uprave Ministarstva prosvete u Vladi Srbije problem uskoro biti rešen. “Rešićemo problem tako što ćemo deo duga platiti, a ostatak izmiriti periodično’, kaće Nikolić. Osnovna škola “Miladin Popović’ najveća je u Kosovskom Pomoravlju, koju, pored osnovaca, pohađaju i učenici Gimnazije i Medicinske škole.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017