Vesti

Komandirima na severu Kosova produžena suspenzija

Komandirima policijskih stanica na severu Kosova, koji su odbili da private plan rotacije KPS, danas su uručena rešenja o plaćenoj suspenziji.

Naredba Kosovske policijske službe o rotaciji četiri komandira na severu Kosova, koja podrazumeva njihov premeštaj sa jednog na drugo radno mesto, izdata je 16. maja. Međutim, komandiri se nisu pojavili na novim radnim mestima ni nakon isteka roka od 48 sati,   koji im je u utorak dao generalni direktor Kosovske policije Rešat Malići. Portparol Kosovske policijske službe za region Mitrovice, Besim Hoti rekao je za Radio KIM da komadiri nisu promenili odluku o premeštaju.   “Rešat Malići, generalni direktor policije Kosova, odlučio je da komandiri budu na plaćenoj suspenziji dok se ne okonča istraga o potencijalnom kršenju Zakona o policiji. Dalju istragu će vršiti komisija  za profesionalne standarde u Prištini ’, rekao je Hoti. Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga, Radenko Nedeljković, ocenio je za agenciju Beta da Ministarstvo policije Kosova tom odlukom nastavlja pritisak na sever, gde su Srbi većina stanovnika, jer Prištini odgovara da policija ne funkcioniše, da bude haos i bezvlašće. Prema njegovim rečima, krajnji cilj je da se destabilizuje sever, a Srbi primoraju da se integrišu u kosovske institucije. ’Naš cilj je da EULEKS zajedno sa srpskom zajednicom preuzme odgovornost na severu Kosova i zajedno sa srpskim predstavnicima imenuje i razrešava komandire Kosovske policije’, rekao je Nedeljković. Prema planu rotacije u Kosovskoj policijskoj službi komandir severne policijske stanice Bratislav Kragović raspoređen na administrativni prelaz Jarinje, Nenad Đurić iz Zvečana u stanicu u Leposaviću, Dragan Stefanović iz Leposavića u severnu policijsku stanicu Kosovska Mitrovica, a Dražo Božović iz Zubinog Potoka u Regionalni štab policije u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017