Vesti

Komandirima KPS-a istekao rok za odluku

Suspendovanim komandirima policijskih stanica na severu Kosova jutros u devet sati istekao je 48-časovni rok do kada su mogli da odluče hoće li prihvatiti rešenje generalnog direktora Kosovskih policijskih snaga (KPS) Rešata Malićija da pređu na nova radna mesta.

Kako KIM radio saznaje u regionalnom štabu u južnom delu Kosovske Mitrovice sa šestoricom komandira koji nisu prihvatili rešenja o rotaciji jutros se sastao zamenik regionalnog direktora policije Ergin Medić.  Nakon sastanka, konačnu odluka o produžetku suspenzije ili eventualnom otkazu će doneti direktor policije Rešat Malići.  Šest komandira policijskih stanica i administrativnih prelaza na severu Kosova nisu prihvatili rešenja o rotaciji, jer smatraju da takve odluke ne mogu da se donose bez znanja i saglasnosti lokalnih samouprava u gradovima gde rade. Prema ranijim informacijama iz KPS-a komandir severne policijske stanice, Bratislav Kragović raspoređen je na administrativni prelaz Jarinje, Nenad Đurić iz Zvečana u policijsku stanicu u Leposaviću, Dragan Stefanović iz Leposavića u severnu policijsku stanicu Kosovska Mitrovica, a Dražo Božović iz Zubinog Potoka u Regionalni štab policije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017