Vesti

Predsednica Kosova pozdravlja hapšenje Mladića, Tači ćuti

Hapšenje Ratka Mladića daje nadu da će se svi zločinci privesti pravdi jer je to jedini put ka pomirenju, saopštila je predsednica Kosova Atifete Jahjaga. Premijer Kosova Hašim Tači bez izjave o hapšenju najtraženijeg haškog begunca.

Povodom hapšenja generala Ratka Mladića izdato je samo saopštenje predsednice Kosova dok na sajtu Vlade Kosova nema komentara premijera na ovu vest. “Hapšenje Ratka Mladića je dugo očekivana vest i zbog međunarodnog prava i zbog porodica svih žrtava. Ovo je dokaz da kriminalci ne mogu pobeći pravdi’, izjavila je Jahjaga. “Slanje Mladića u Hag omogućiće da se otkrije ideologija ratova u bivšoj Jugoslaviji  u kome je stradao veliki broj ljudi. Ovaj slučaj daje nadu da će se svi zločinci privesti pravdi i da će dobiti zasluženu kaznu jer je to jedini put ka pomirenju i jedini put odricanja od prošlosti’, naglasila je predsednica Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017