Vesti

Ketrin Ešton danas na Kosovu

Šefica Evropske diplomatije Ketrin Ešton će tokom današnje posete Kosovu razgovarati s premijerom Kosova Hašimom Tačijem i drugim kosovskim zvaničnicima.

Tokom posete Prištini, Eštonova će se susresti i s predstavnicima EULEKS-a, kao i drugim predstavnicima EU na Kosovu. Prištinski mediji su tokom ove nedelje javljali da je poseta Srbiji i Kosovu u suštini direktno uključenje u razgovore Prištine i Beograda radi pronalaska rešenja za teme o kojima se do sada razgovaralo. Prema njima, Eštonova je odlučila da se lično uključi u dijalog Kosova i Srbije sa ciljem da se postignu prvi rezultati u procesu koji je započet pre tri meseca. Kako je najavljeno, Eštonova će se tokom posete Prištini susresti i sa šeficom delegacijom Kosova za dijalog sa Srbijom Editom Tahiri i ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hodžajem.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017