Vesti

Marnjak: EULEKS radi na rasvetljavanju sudbine nestalih

Šef EULEKS-a, Gzavije De Marnjak sastao se juče sa predstavnicima albanskog udruženja porodica nestalih lica na Kosovu.

Šef misije je predstavnicima pružio uveravanja da EULEKS i njegovi stručnjaci koji rade u Odeljenju za sudsku medicinu (OSM) rade sve što je u njihovoj moći da potraga za nestalima bude nastavljena. “Mi radimo i uprkos teškoćama, mi ćemo nastaviti da radimo u cilju razjašnjavanja sudbine nestalih’, rekao je De Marnjak. Sastanku su prisustvovali  i Silvio Bonfilji, šef EULEKS-ove komponente za pravosuđe i Alan Robinson korukovodilac Odeljenja za sudsku medicinu, saopšteno je iz EULEKS-a. Predstavnici udruženja, na čelu sa profesorom Hakijem Kosumijem izrazili su spremnost da sarađuju sa EULEKS-ovim odeljenjem za sudsku medicinu, kako bi bila razjašnjenja sudbina njihovih najmilijih. Od kada su se stručnjaci EULEKS-a pridružili Odeljenju za sudsku medicinu, decembra 2008. godine, Odeljenje je sprovelo više od 270 terenskih operacija. Pronađeno je više od 135 nestalih lica, saopšteno je iz misije EULEKS.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017