Vesti

USAID obezbedio opremu za Akvasanu

USAID je obezbedio donaciju od 115.000 dolara za kupovinu opreme za fabriku mineralne vode “Akvasana” u Klokotu.

Vršilac dužnosti direktora USAID-a Azza El Abd će sutra pustiti u pogon novu proizvodnu traku za punjenje boca mineralne vode u ambalaži od 5 i 10 litara. “Donacija će omogućiti kompaniji da poveća kvalitet proizvodnje i konkurentnost na tržištu i obezbedi zaposlenje za najmanje još šest ljudi’, navedeno je u saopštenju USAID-a dostavljenom KIM radiju. Donacija je deo USAID-ovog programa pozitivnih promena, koji radi sa nevećinskim zajednicama da poboljšaju svoju ekonomsku sigurnost, slobodu kretanja i kvalitet života.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017