Vesti

R. Ćehaja: Hapšenje će poboljšati položaj Srbije

„Hapšenjem generala Ratka Mladića Beograd želi da dokaže da je zainteresovan da Srbija postane član evropske zajednice i dugih organizacija neophodnih za dalji razvoj“, smatra vojni analitičar Ramadan Ćehaja.

Ćehaja je za Radio KIM kazao da je Mladićevo hapšenje veoma važno, ne samo za Srbiju, već i za region jer je bilo dugo očekivano od strane svih. „Svi smo želeli da se to dogodi tim pre što je Ratko Mladić  tvorac strategije za masakar u Srebrenici i bio je odličan izvršilac naređenja Slobodana Miloševića u to vreme“, kazao je vojni analitičar Ramadan Ćehaja. Ćehaja ističe da će položaj Srbije posle ovog hapšenja biti nešto jači u odnosu na evropsku zajednicu i na ostale zemlje. Prema njegovim rečima Srbija je ovim učinila korak napred ka evropskim integracijam. Na pitanje da li će hapšenje Ratka Mladića imati uticaja na tok razgovora Beograda i Prištine, Ćehaja kaže da ne veruje da će se  uskoro bilo šta promeniti kao i da će doći do konkretnih rezultata.  „Srbija će morati u odnosu na severni deo Kosova da učini prvi korak, za početak povlačenje paralelnih struktura koje tamo postoje. To će biti neophodan korak za normalizaciju odnosa  između Srbije i Kosova“, zaključio je Ćehaja.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017