Vesti

R. Trajković: Proces će pokazati da li je Mladić kriv

“Realnost je da od početka procesa u Hagu, sva velika hapšenja, prolaze sa velikim emocijama, bilo da se radi o podršci ili nepodršci, ali nakon toga interesovanje naroda prestaje i nijedno od tih hapšenja do sada nije dovelo do procesa pomirenja i razotkrivanja zločina u kojima su stradali civili”, kaže Rada Trajković.

Poslanik u Skupštini Kosova (JSL) Rada Trajković u uzjavi za Radio KIM je istakla da će ovo hapšenje pomoći da se svi koji su zainteresovani uvere kolika je krivica i odgovornost generala Mladića za stradanje nedužnih civila.  “Volela bih da proces istrage bude nešto što će obuhvatiti ceo prostor bivše Jugoslavije, s tim više i svakako istraga koja treba da se vodi protiv Hašima Tačija čiju je krivicu, odgovornost, sumnje i optužbe usvojio Savet Evrope’, kazala je Trajkovićeva. Ona je dodala da hapšenje Mladića neće uticati na proces dijaloga Beograda i Prištine. “Država Srbija sa svojom strategijom i pregovaračima već ima jasne ciljeve koji će biti realizovani na način koji će ponuditi stabilnost čitavom regionu i svim stanovnicima Kosova i Metohije, a posebno Srbima jer su suštinski ugroženi’, istakla je Trajkovićeva.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017