Vesti

K. Pantić: Komandiri sutra na svojim radnim mestima

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić najavio je da će komadiri policijskih stanica na severu Kosova i Metohije, koje je smenio direktor Kosovske policijske službe (KPS), u petak, kada im ističe rok za suspenziju, pojaviti na svojim radnim mestima.

’Direktor KPS Rešat Malići ne može da donosi odluke o smeni i rotaciji komandira policijskih stanica na severu Kosova i Metohije, već tu odluku mogu da donesu isključivo lokalne samouprave i građani koji žive na severu pokrajine’, ocenio je Pantić. On je Malićiju poručio da bi bilo bolje da se posveti kriminalu u redovima policije na jugu Kosovske Mitrovice, napomenuvši da su juče, po njegovim saznanjima, četiri pripadnika specijalne jedinice ROSE uhapšena zbog organizovanog kriminala i korupcije. Malići je isključio mogućnost da smenjene komandire policijskih stanica na severu zamene njihove kolege Albanci. Malići je u izjavi Tanjugu juče istakao da će komandire u severnim policijskim stanicama i na administrativnom prelazu Brnjak ukoliko se ogluše o plan o rotaciji zameniti srpske, a ne albanske kolege. Komandiri policijskih stanica na severu Kosova suspendovani su na 48 sati, nakon čega će im, ukoliko ne pređu na nova radna mesta koja su određena na osnovu plana o rotaciji, biti produžena suspenzija a nije isključena mogućnost ni da ostanu bez posla. Direktor KPS-a je podsetio da rok za primopredaju dužnosti komandira policijskih stanica u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku, Leposaviću i administrativnom prelazu Brnjak ističe u petak.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017