Vesti

Zubin Potok: Nastavljeni protesti i blokada puta

Privrednici iz Zubinog Potoka na severu Kosova već sedmi dan zaredom drže u blokadi magistralni put Kosovska Mitrovica-Ribariće, na deonici kod Zubinog Potoka, protestujući zbog hapšenja njihovog kolege Jevrema Pantelića.

Predsednik Udruženja privrednika Zubinog Potoka Ratomir Božović izjavio je Tanjugu da će ih danas obići predsednici opština sa severa Kosova koji će posetiti i policijske stanice u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu i severnom delu Kosovske Mitrovice. Jevrem Pantelić, osumnjičen za umešanost u organizovani kriminal, uhapšen je pre osam dana na putu između Zubinog Potoka i severnog dela Mitrovice.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017