Vesti

Bojan Vulović osuđen zbog prebijanja dve osobe u Lešku

Veće EULEKS-ovih sudija iz Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici osudilo je Bojana Vulovića na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci zbog krivičnih dela nanošenja teških i lakših telesnih povreda nad N. N i S. R februara prošle godine u Lešku.

Sudije EULEKS-a naložile su okrivljenom da isplati novčanu nadoknadu u iznosu od 20.000 evra žrtvi kojoj su nanete teške telesne povrede i 4.000 evra žrtvi kojoj su nanete lakše telesne povrede. „Okrivljenom je naložen sudski pritvor do donošenja konačne presude“. Brat i sestra N. N. (40) i S. R. (36) zadobili su telesne povrede kada su na njih nasrunuli Bojan Vulović i S. S koji su bili u pijanom stanju. EULEKS-ov tužilac je tokom glavnog suđenja podneo još jednu tužbu protiv Vulovića zbog krivičnih dela pokušaja ubistva, izazivanja opšte opasnosti i neovlašćenog posedovanja oružja avgusta i decembra 2008. godine.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017