Vesti

OEBS omogućio studentima iz Gračanice da posete Dablin

U nastojanju da se poboljšaju uslovi i usluge za studente Prištinskog univerziteta odeljenja u Gračanici, OEBS je podržao njihovu dvonedeljnu pripravničku posetu Dablinu.

Ova poseta Irskoj je bila prilika da ovdašnji studenti steknu uvid u to kakve mogućnosti imaju studenti na Gradskom univerzitetu u Dablinu, navodi se u saopštenju misije OEBS na Kosovu. „Ova poseta se pokazala kao izuzetno korisna i ja sam imao priliku da naučim kako Univerziteti sa dugom tradicijom i iskustvom rade sa studentskim službama, uključujući sportske klubove i udruženja, rešavanje dnevnih problema i pripremanja strategija za njihov rad, “ rekao je Velimir Radičević, koordinator Studentskog i omladinskog centra za podršku pri Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Radičević je rekao da je sa irskim kolegama pripremio plan aktivnosti za Centar u Gračanici. Misija OEBS pomaže Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici i njegovo odeljenje u Gračanici na različite načine, a ovo je jedan od načina da se ispune standardi predviđeni Bolonjskom deklaracijom.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017