Vesti

Isa Mustafa: ŠIK kroz policiju kotroliše opštinu Priština

Predsednik DSK i gradonačelnik Prištine Isa Mustafa optužio je partiju na vlasti DPK Hašima Tačija da obaveštajna služba ŠIK unutar Kosovske policije ucenjuje opštinu Priština koju on vodi.

Mustafa je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekao da je ova služba stalno prisutna u opštini. “Moje osnovne primedbe  se tiču nenormalnog prisustva policije Kosova, odnosno jedne jedinice policije koja se bavi ekonomskim kriminalom. Ona je prisutna u opštini šest meseci. Evidentirali smo da su ulazili i izlazili do 12 puta na dan’. On je ocenio da takvo ponašanje vlasti liči na policijsku a ne na jednu normalnu demokratsku državu. “Nikako to ne znači da policija ne može ili ne treba da radi svoj posao, jer na to ima pravo, ali to treba da radi isto i u drugim institucijama, a ne samo u Prištini’, rekao je Mustafa. Ovo, prema njemu, ima efekat političkog ucenjivanja koje se vrši nad Prištinom. “Demokratska partija nije mogla da dobije Prištinu glasovima. Dakle, to je problem konkurencije u odnosu na Demokratski savez Kosova, zbog čega to liči na političku borbu koja se odvija sa državnim instrumentima, a što mi ne treba da dozvolimo’, rekao  je on.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017