Vesti

Pooštren režim isključenja struje na Kosovu

“KEK je ponovo vratio mrak na Kosovo”, kometraše agencija Kosova lajv, oštre redukcije elektrokorporacije Kosova u poslednja tri dana.

Prema izveštajima iz opština koje je dobila ova kosovska agencija, KEK u poslednja dva tri dana ima pooštren režim isključenja struje, pa su tako potrošači iz kategorije A sa strujom tri i bez struje tri sata. Ovakav režim isključenja sprovodi se i u Kosovskoj Mitrovici, Vučitrnu, Podujevu, Kosovu Polju, Đakovici, Peći, Dečanima, Mališevu, Suvoj Reci, Orahovcu, Prizrenu i drugim opštinama. Premijer Kosova Hašim Tači je obećao da će građani Kosova imati struju po 24 sata, što se, kako ocenjuje Kosova lajv, nije dogogilo nijednom “od početka njegove vladavine’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017