Vesti

Tadić sa maturantima sa Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovaraće danas sa učenicima osnovnih škola sa Kosova i Metohije, učesnicima manifestacije ’Mala matura - veliko srce’, saopštila je pres služba predsednika republike.

U okviru tradicionalne manifestacije u Beograd je juče doputovalo 1. 269 učenika završnih razreda osnovnih škola sa Kosova i Metohije, koji će u prestonici boraviti četiri dana. Za njih će biti organizovan bogat program koji će im omogućiti da se upoznaju sa kulturnim i istorijskim znamenitostima Beograda. Cilj manifestacije ’Mala matura-veliko srce’ je uspostavljanje trajnih veza između dece s Kosova i Metohije i njihovih osnovnih škola sa decom i školama iz Beograda. Manifestaciju organizuju ministarstva za Kosovo i Metohiju, za prosvetu i nauku i za unutrašnje poslove, zajedno s upravom grada Beograda i nadležnim sekretarijatima, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i direktorima beogradskih osnovnih škola.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017