Vesti

Pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji

Versko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i vikarni Episkop hvostanki Atanasije pokrenuli su i sproveli u delo akciju prikupljanja pomoći narodu Eparhije raško-prizrenske.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej predao je danas episkopu raško-prizrenskom Teodosiju novčani deo prikupljenih priloga u iznosu od oko 9.000 evra, objavljeno je na sajtu SPC. Jerej Vladimir Marković, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva, prikupljenu pomoć u namirnicama iz beogradskih hramova juče je predao nevladinoj organizaciji ’Majka devet Jugovića’ koja organizuje rad narodnih kuhinja u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom.  U toku akcije, koja je pokrenuta početkom aprila 2011. godine, prikupljala se pomoć u hrani i novcu za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji. Prilozi od vernog naroda su prikupljani u svim hramovima Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke uz puno angažovanje sveštenstva i veliki odziv parohijana. Poseban primer dali su sveštenici svojim sopstvenim prilozima, objavljeno je na sajtu SPC.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017