Vesti

Pucano na radnike KEK-a u Prištini

Na dvojicu radnika Elektrokorporacije Kosova pucano je iz vatrenog oružja dok su izvršavali službeni zadatak.

Napad se dogodio juče u Prištini prilikom posete potrošaču Kadri Batušu koji je bio nelegalno uključen, navode u KEK-u. Elektrokorporacija Kosova osuđuje ovaj napad nad svojim radnicima.  “Ovakva dela otežavaju izvršenje zadataka korporacije. EKK-a poziva nadležne da kazne osumnjičenog za napad vatrenim oružjem  na radnike KEK-a koji se dogodio u sred bela dana. U protivnom, ostave na slobodi onda će umesto reda i zakona vladati anarhija’.  Prema tvrdnji KEK-a, Kadri Batuši je isključen od strane korporacije nekoliko puta, ali se ilegalano sam priključivao. Prilikom napada oštećen je službeni automobile Kosovske elektrokorporacije. Kosovska policija pokrenula je istragu o ovom slučaju.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017