Vesti

Barozo, File i Sanino sutra u Prištini i Gračanici

Žoze Manuel Barozo, Štefan File i Stefano Sanino sutra stižu na Kosovo, najavljeno je iz kancelarije EK u Prištini. Gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović najavljuje da je cilj posete Baroza ovoj opštini nastavak podrške EK.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju navodi se da će se predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo tokom svoje prve posete Prištini, sutra prvo sastati sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom  a potom će u zgradi Vlade razgovarati sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem. Predsednik Evropske komisije će potom u pratnji komesara EU za proširenje Štefana Filea i zamenika komesara Stefana Sanina posetiti Gračanicu gde će razgovarati sa rukovodstvom nove opštine a nakon toga će postaviti kamen temeljac za igradnju nove opštinske zgrade. Planirano je da delegacija EU potom obiđe i manastir Gračanicu. Gradonačelnik opštine Gračanica, Bojan Stojanović izjavio je KIM radiju da je za opštinu velika čast što će sutra ugostiti delegaciju EK. “EK implementira projekat izgradnje nove opštinske zgrade u Gračanici što je neophodno kako bi mogli da ceo administrativni aparat smestimo tamo i to treba da predstavlja povećanje usluge građanima. Naravno, sa EK imamo ozbiljne razgovore vezane za buduće investicije. Radi se o ulaganju u poljoprivredu i u omladinu i sport jer je za mart sledeće godine planirana izgradnja sportskog komplesa’, rekao je Stojanović. On je napomenuo da je ipak osnovni cilj posete Baroza Gračanici pružanje podrške novoj opštini i postignutim rezultatima.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017