Vesti

Potvrđena optužnica protiv veterana OVK

U Okužnom sudu u Prištini potvrđena je optužnica protiv petoro veterana OVK osumnjičenih za izazivanje opšte opasnosti prilikom napada na zgradu Vlade Kosova u julu 2009. godine, potvrđeno je iz EULEKS-a.

Reč je o veteranima Oslobodilačke vojske Kosova koji su prilikom protesta bacali molotovljeve koktele na zgradu vlade u Prištini. Tada su u dvorištu zgrade vlade pronađene i dve eksplozivne naprave. Veterani OVK zahtevali su ostvarivanje ’svojih prava’. Nakon potvrđivanja optužnice kosovski pretpretresni sudija je naredio puštanje iz pritvora petoro osumnjičenih koji čekaju na suđenje. ’Pretpretresni sudija će izdati nalog za hapšenje preostale dvojice osumnjičenih da budu dovedeni na saslušanje u prištinski Okružni sud, koje će biti održano 7. juna 2011’, navodi se u saopštenju EULEKS-a. Tužilaštvo predstavlja EULEX-ov tužilac iz Okruga Prištine.  

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017