Vesti

Maturanti sa Kosova i Metohije u poseti Beogradu

Oko 1. 300 učenika završnih razreda osnovnih škola sa Kosova i Metohije boraviće u Beogradu od 19. do 23. maja u okviru manifestacije ’Mala matura - veliko srce’.

U okviru tradicionalne manifestacije ’Mala matura - veliko srce’ ove godine osmišljen je, organizovan i realizovan programski boravak za više od 1. 269 učenika sa Kosova i Metohije i isto toliko učenika iz osnovnih škola iz Beograda, saopšteno je iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju. “Cilj ove manifestacije je uspostavljanje trajnih veza dece sa Kosova i Metohije, kao i njihovih osnovnih škola sa decom i školama iz Beograda’, ističe se u saopštenju dostavljenom KIM radiju. Dodaje se da će mali maturanti tokom četiri dana boravka u Beogradu, imati prilike da, kroz adekvatan i bogat program, upoznaju kulturne i istorijske znamenitosti prestonice. Dolazak autobusa sa malim maturantima sa Kosova i Metohije, koji su jutros u 8 časova krenuli iz Kosovske Mitrovice, u Beograd se očekuje u 17 časova, ispred zgrade Palata Srbija, na Novom Beogradu, gde će im se obratititi ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i ministar prosvete i nauke Žarko Obradović. Manifestaciju su, kao i do sada, organizovali Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo za prosvetu i nauku u saradnji sa gradom Beogradom, lokalnim samoupravama, institucijama i privrednim subjektima.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017