Vesti

Dan sećanja na stradale iz Prilužja

U Prilužju je održana memorijalna, dvanaesta po redu, manifestacija Dan sećanja na šestoro nastradalih meštana tokom rata u blizini sela.

Povodom 12. godišnjice stradanja svojih meštana paroh protojerej Milomir Vlašković služio je parastos nakon čega je položeno cveće na spomen stradalima u centru sela. U okviru manifestacije održani su tradicionalni turniri u malom, fudbalu, stonom tenisu, šahu a učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ održali su kros. Po prvi put, članovi teniskog kluba u osnivanju“Nole - Prilužje“ održali su i teniski turnir. Od prošle godine u saradnji sa Crvenim krstom opštine Vučitrn-Prilužje I Zavodom za transfuziju krvi Kosovska Mitrovica, u okviru manifestacije pod sloganom “Krv ste dali za opstanak a mi krv dajemo za život i vaše ideale“ uPrilužju se organizuje akcija dobrovoljnog davanja krvi. Prošle godine je bilo 24 a ove godine 36 davaoca. Manifestacija je u popodnevnim satima završena pod sloganom “Da se ne zaboravi i ne ponovi’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017