Vesti

TV Puls se gleda širom Kosova

Televizija Puls u Šilovu od danas se može pratiti širom Kosova putem kablovske mreže IPKO. Signal TV Puls pušten je oko 15 časova, a stručne ekipe potvrđuju da je kvalitet „u standardu“.

Svi gledaoci na celom Kosovu koji razumeju srpski jezik, prvi put posle 12 godina, imaju priliku da budu informisani o aktuelenim događajima sa i povodom Kosova iz ugla jedne lokalne srpske televizije, kao i da gledaju dokumentarne i igrane filmove na srpskom jeziku. „Ovo je veliki dan u desetogodišnjem radu naše televizije koji spremno dočekuje 25 zaposlenih radnika svih specijalnosti. Smatramo da je naš program atraktivan i za kosovske Albance i da ćemo na ovaj način proširiti tržišno učešće naše televizije u ukupnoj gledanosti na Kosovu, a time i unaprediti komericijalne rezultate od oglašavanja“, kaže za KIM radio direktor TV Puls i prvi čovek Nezavisne TV Mreže Nenad Milenković. TV Puls je koncipirana kao lokalna televizija koja primarno pokiriva teren Kosovskog Pomoravlja, ali i druge oblasti na Kosovu u kojima živi srpska nacionalna zajednica. Omiljeni programski sadržaji ove televizije su: Jutarnji program koji se emituje od devet časova, Vesti TV Puls od 19 časova i nedeljnici Pregled nedelje, Otvoreni studio i tok šou Slobodno srpski. Ova televizija je stekla simpatije svojih gledalaca i zbog popularnih TV serija i igranih filmova koji se emituju svakog dana u nedelji. TV Puls je osnovana 2001. godine u Šilovu i tehnički je opremljena zahvaljujući pomoći IREX-USAID-a.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017