Vesti

Komandirima na severu dat rok za povlačenje

Komandiri policijskih stanica na severu Kosova imaju sedam dana da izvrše primopredaju dužnosti i obave rotaciju u skladu sa naredbom generalnog direktora KPS-a Rešada Maljićija, ili će u suprotnom biti sankcionisani, rekao je regionalni portparol KPS-a Besim Hoti.

Komandiri policijskih stanica u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, prema odluci nadležnih u policiji, trebalo bi za nedelju dana da obave primopredaju i rotiraju se u skladu sa odlukom policijskog vrha, rekao je Hoti. On je dodao da je taj rok počeo da teče juče i da ukoliko ne izvrše naređenje, komandiri policijskih stanica na severu Kosova će se suočiti sa nekom vrstom sankcija. KPS je najavio i smene komandira na administrativnim prelazima kod Jarinja i Brnjaka u blizini Leposavića, odnosno Zubinog Potoka na severu Kosova. Komandiri policijskih stanica na severu Kosova Bratisalav Kragović, Nenad Đurić, Dražo Božović i Dragan Stefanović još uvek se nalaze na starim radnim mestima u policijskim stanicama u Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017