Vesti

Đaci u Goraždevcu i bez struje i bez vode

Školski centar u Goraždevcu, gde se nastava izvodi za učenike osnovne i nekoliko odeljenja srednjih škola ostao je pre dve nedelje bez struje a od danas ovaj centar nema ni vodu. KEK i Vodovod potražuju od Školskog centra nekoliko hiljada evra na ime duga koji nadležni nusu u mogućnosti da plate.

U školskoj zgradi u Goraždevcu u kojoj radi Osnovna škola “Janko Jovićević’ i odeljenja nekoliko srednjih škola, nakon što su radnici KEK-a pre petnaest dana isključili struju danas su radnici gradskog Vodovoda “Hidro Drini’ iz Peći isključili i vodu čime je ugroženo odvijanje nastave, javio je Radio Goraždevac. Direktor osnovne škole u Goraždevcu Milivoje Zdravković kaže da su zahtevi za pomoć povodom ovog problema prosleđeni svima ali da ni od jedne nadležne institucije škola nije dobila sredstva da se izmire računi. “Jeste da je dug veliki ali mi taj novac nemamo. Uputili smo i SO i loklanoj samoupravi ovde ali i Ministarstvu prosvete dopis za pomoć ali su nam oni rekli da treba da se obratimo u Peći i mi smo išli ali ništa. Ovo osvetljenje je trenutno od agregata za čiji rad je potrebna nafta. Osim problema sa strujom od danas imamo i problem sa vodom. Danas su došli radnici Vodovoda i bez ikakvog obrazloženja su nam isključili i vodu. Mi smo tražili obrazloženje i rečeno nam je da dug za vodu iznosi 8 hiljada evra. Ja ne verujem da ceo Goraždevac ima toliki dug ukupno’, rekao je Zdravković za Radio Goraždevac. Direktor srednje škole, Žarko Portić, u okviru koje funkcionišu odeljenja Gimnazije, Ekonomske i Tehničke škole kaže da je situacija od danas posebno teško zbog isključenja i vode. “Mi nemamo alternativne metode da  nabavljamo vodu sa strane čak i za najosnovnije potrebe. Ovim isključenjima vraćemo se unazad, u istoriju’, rekao je Portić. Radio Goraždevac nije uspeo da stupi u kontakt sa nadležnima iz gradskog Vodovoda u Peći. Nastava se u ovom školskom centru izvodi za oko dve stotine učenika iz Goraždevca u osnovnoj i nekoliko odeljnja srednjih škola. Uprkos nastalim problemima nastava je danas tekla redovno.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017