Vesti

Kosovo: Srbija bi mogla da izgubi 300 miliona evra

Zvaničnici Kosova upozorili da bi Srbija mogla da izgubi oko 300 miliona evra godišnje, ako Kosovo zbog problema u primeni trgovinskog sporazuma CEFTA preduzme iste mere kao i srpska strana.

Pitanje je sedmice kada će izvršne vlasti Kosova doneti odluku o reciprocitetu u vezi sa uvozom proizvoda iz Srbije i Bosne i Hercegovine na Kosovo, najavili su predstavnici kosovske vlade, pošto su Srbija i Bosna 2008. blokirale kosovske proizvode s pečatom Republika Kosovo, javlja Beta. Tokom 2010, vrednost robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvezene na Kosovo bila je veća od 300 miliona evra, a izvoz sa Kosova u te dve zemlje je oko četiri miliona evra, prenela je Slobodna Evropa.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017