Vesti

Više od dvadeset povređenih u sukobima u Prištini

U sukobima demonstranata i Kosovske policije tokom jučerašnje posete Borka Stefanovića u Prištini, povređeno je petnaest policajaca, saznaje KIM radio. Uhapšena su dvojica učesnika protesta.

Portparol Kosovske policijske službe potvrdio je KIM radiju da je tokom jučerašnjih sukoba ispred zgrade vlade povređena 21 osoba, od toga petnaest policajaca. “Dvojica policajaca su teško povređena. Prema podacima koje imamo iz bolnice, tokom protesta je lakše povređeno  šest civila’. Aktivisti pokreta ’Samoopredeljenje’ koji su inicirali demonstracije oštetili su nekoliko vozila, među kojima i vozila novinarskih ekipa, a porazbijena su i prozorska stakla na zgradi vlade. “Policija je uhapsila dvojicu osumnjicenih, “ kaže Beka. S druge strane pokret ’Samoopredeljenje’, sinoć je saopštio da je povređeno devet njihovih aktivista.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017