Vesti

UNS i DNKiM osudili demoliranje automobila Televizije

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osudili su demoliranje automobila Televije ’Most’ čija je ekipa bila danas na novinarskom zadatku u Prištini, prateći posetu šefa srpskog pregovaračkog tima Borka Stefanovića.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju UNS i DNKiM traže zaštitu novinara i imovine medijskih kuća. “Imovina medijskih kuća se vrlo često nalazi na udaru ekstremnih grupa i novinari nailaze na nerazumevanje ili šikaniranje predstavnika zvaničnih institucija uključujući i policijske službenike’, piše u saopštenju. UNS i DNKiM traže od EULEKS-a i institucija u Prištini da se kazne počinioci svih dosadašnjih napada na novinare, da se novinarima omogući pravo na rad i slobodu kretanja koja je zbog etničkih motiva ugrožena i onemogućena. Automobil TV “Most’ koji je imao BG registarske tablice nalazio se na službenom parkingu ispred zgrade Vlade Kosova u vreme kada su pripadnici “Samoopredeljenja’ protestvovali zbog dolaska šefa srpskog pregovaračkog tima u Prištinu.   Kosovska policijska služba je obavila uviđaj i predložila novinarima TV ’Most’ da skinu registarske oznake i otputuju za Kosovsku Mitrovicu. Niko od novinarskog tima nije povređen jer su u trenutku napada bili van automobila i pratili aktivnosti demonstranata.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017