Vesti

Priština: Oštećeno vozilo ekipe TV Most

U današnjim neredima u Prištini oštećeno je i vozilo ekipe Televizije ’Most’ iz Zvečana.

U vreme posete šefa beogradskog pregovaračkog tima Borka Stefanovića Prištini demonstranti su kamenicama gađali sva službena vozila koja su se nalazila na parkingu Vlade Kosova. U neredima je oštećeno nekoliko vozila kosovske Vlade i policije, ali i vozilo ekipe TV ’Most’ iz Zvečana. Novinar Televizije ’Most’, Jasmina Stojković, u izjavi za Radio KIM je istakla da nije iznenađena ovakvom situacijom s obzirom na to da službeno vozilo ima srpske registarske tablice. “Ovo je nešto što se može očekivati u ovakvim situacijama. Naše vozilo imalo je BG registarske tablice, tako da je očigledno da su oni koji su gađali znali šta i zbog čega gađaju’, rekla je Stojković. Ona je dodala da je vozilo potpuno unušteno, ali im KPS policija nije obezbedila prevoz do Zvečana, već su im dozvolili da takvim vozilom krenu nazad. “Demonstracije su danas bile izuzetno agresivne, srećni smo što je u pitanju samo materijalna šteta’, kazala je Stojković. Trenutno je oko zgrade Vlade Kosova mirno, ali je situacija i dalje napeta.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017